contact
Iets voor u?
Woonkamer tips De woonkamer wordt gezien als het hart van een woonhuis. 's Avonds heerlijk met een glaasje w
Kleine ruimte inrichten Niet iedereen heeft een woonkamer als een balzaal en een slaapkamer welke door kan als een slaapz
Badkamer tips De badkamer is een plek die dagelijks door alle gezinsleden wordt gebruikt. We douchen, nemen een
Slaapkamer tips De slaapkamer is een oase van rust, en dit kunt u extra benadrukken door het interieur met zorg t

Grote ruimte inrichten

Hoewel het inrichten van een kleine ruimte een redelijke uitdaging kan zijn, is het inrichten van een grote ruimte dit ook. Het wordt namelijk al snel ongezellig en leeg doordat er zo veel ruimte is. Er zijn verschillende manieren om een grote ruimte zodanig in te richten dat het een gezellige, sfeervolle en mooie ruimte wordt. Voor elke stijl zijn oplossingen te bedenken. Bekijk onze grote ruimte inrichting tips hier...

Kies voor grote meubels

In een grote woonkamer kunt u geen klein bankje plaatsen, want dit ziet heel raar uit. De bank zal als het ware verdwijnen in de grote ruimte. Het beste is dan ook om te kiezen voor een grote hoekbank die veel ruimte inneemt. Hetzelfde geldt voor de salontafel. Waar veel mensen een kleine salontafel voldoende vinden, is het bij een grote woonkamer absoluut noodzakelijk om een salontafel van redelijk formaat te kiezen. Ook deze mag niet wegvallen in het geheel.

Verdeel de kamer optisch in gedeeltes

Hoewel de kamer één grote ruimte is, kunt u deze gemakkelijk optisch verdelen in kleinere stukken. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een groot tapijt onder de zithoek, of het plaatsen van room divider tussen het de eethoek en de zithoek. Ook het strategisch plaatsen van grote planten kan veel doen voor een ruitme.

Kies voor kleur

Het is niet heel erg handig om álle muren helder wit te maken. Dit maakt de ruimte nóg groter dan deze al is. Op zijn minst één muur dient een ander kleurtje te krijgen. Maak het niet te druk, want een grote muur met een drukke print geeft al vrij snel een zeer onrustige uitstraling. Als u persé een printje wilt, kies dan een rustig printje.

Grote accessoires

Ook de accessoires mogen groter zijn dan in een een gemiddeld huis. Kies voor de XXL lamp in plaats van het kleine onopvallende lampje aan de wand. Ga voor een statement vloerlamp in de hoek van de kamer, of creëer een unieke wand met schilderijen en foto's, waarachter subtiele verlichting is geplaatst. Wees creatief, want u heeft er voldoende ruimte voor.
 

copyright 2021 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners