contact
Iets voor u?
Tuin/balkon tips Heeft u een tuin of een andersoortige buitenruimte zoals een balkon of veranda? Deze ruimte is oo
Woonkamer tips De woonkamer wordt gezien als het hart van een woonhuis. 's Avonds heerlijk met een glaasje w
Keuken tips De keuken is een belangrijk onderdeel van het huis. Hier wordt immers eten bereid en opgegeten, w
Investeren in vastgoed Beleggen of sparen kunt u op diverse manieren doen. Denk hierbij aan het openen van een spaarreke

Tweede hypotheek afsluiten: zo werkt dat

Heb je geld nodig voor het verbouwen van uw woning? Of heb je ergens anders geld voor nodig? Een tweede hypotheek afsluiten is dan een mogelijkheid. Je zou misschien verwachten dat je het geld ook in het huis moet steken, maar dit is niet waar. Je kunt het geld gebruiken voor wat dan ook: van een nieuwe auto tot de babykamer inrichten en zelfs een vakantie. Er zijn wat betreft het besteden van het leenbedrag dus geen regels waarmee je rekening moet houden.

Hoe werkt het?

Je kunt zelf kiezen waar je je tweede hypotheek afsluit. Dit hoeft dus niet bij dezelfde hypotheekverstrekker te zijn waar je reeds je eerste hypotheek hebt lopen. Het zijn twee compleet aparte producten, dus elk met eigen voorwaarden en rentes etc.

Kosten van een 2de hypotheek

Er zijn echter wel opnieuw kosten verbonden aan het afsluiten van een tweede hypotheek. Zo heb je notariskosten, advies/afsluit kosten en de kosten van het taxatierapport. Het is dus verstandig om te bekijken of het niet goedkoper is om een persoonlijke lening af te sluiten. Vooral wanneer je slechts een relatief laag geldbedrag nodig hebt, is het een tweede hypotheek afsluiten niet altijd de beste oplossing.

Kies voor gratis & vrijblijvend advies

Benieuwd of een 2de hypotheek iets voor jou is? Benieuwd wat dit dan gaat kosten, wat de voorwaarden zijn en hoe dit verder in zijn werk gaat? Neem dan eens contact op met HypthekersUnie. Zij helpen je graag, bij jou thuis of bij een HypothekersUnie locatie bij jou in de buurt. 

copyright 2019 woningplan.nl - Partners - Overig