contact
Iets voor u?
Artlantis (niet gratis) Waar SketchUp over het algemeen een zeer handig, functioneel en gebruiksvriendelijk programma is,
Kantoor ruimte optimaal inrichten Een kantoor inrichten in uw huis? Niet iedereen ziet het zitten om thuis te werken, mede omdat he
Kies een vloer die bij jouw stijl past Een nieuwe vloer kiezen kan een lastige opgave zijn. Er is tegenwoordig zoveel verschillende mooi
Granieten vloer schoonmaken Een van de mooiste steensoorten voor het interieur is graniet. Deze steensoort bestaat uit divers

Waarvoor dienen muurafdekkers?

Muurafdekkers zien we overal om ons heen, maar toch is het niet altijd duidelijk wat er mee bedoeld wordt. Wat zijn het precies? Muurafdekkers worden op buitenmuren geplaatst die bijvoorbeeld een schutting vormen, of een korte schuin aflopende scheiding tussen woningen, waarna er een houten schutting volgt. 

Wat is de functie van een muurafdekker?

Muurafdekkers kennen twee belangrijke eigenschappen:
  1. Zij zorgen ervoor dat de muur een veel langere levensduur kent, doordat de muurafdekker het hemelwater afvoert wat neerkomt op de muur. Metselwerk blijft hierdoor langer gespaard, alsook de bakstenen zelf. De muurafdekker vormt dus een buffer tussen muur en hemelwater. 
  2. Zij kennen een sierfunctie. Muurafdekkers zijn een sierlijke afronding van een bakstenen muur en kunnen een muur een modern uiterlijk geven dankzij de strakke vormgeving. 

Waar zijn muurafdekkers van gemaakt? 

In bijna alle gevallen zijn muurafdekkers van beton gemaakt. Beton kan natuurlijk in alle vormen gegoten worden, waardoor dit een zeer toegankelijk en effectieve grondstof is om te fungeren als muurafdekker. Daarnaast kent beton een zeer lange levensduur. Eenmaal de muurafdekker geplaatst hoeft hij de eerste decennia niet meer vervangen te worden. Nog een bijkomstig voordeel: beton blijft ook nog eens jarenlang mooi. 
 
Wil je zelf een metselwerk(je) maken in de tuin, zoals een muurtje om een terras heen bijvoorbeeld, dan gebruik je daarvoor als afronding van de muur een passende muurafdekker. Muurafdekkers zijn in vele lengte- en breedtematen verkrijgbaar en in diverse kleurschakeringen. Zo is antracietkleurig zeer populair en een veel gekozen muurafdekker momenteel. 

Muurafdekkers bestellen?

Wie alvast inspiratie op wil doen en de vele mogelijkheden wil ontdekken voor buitenmuren, bezoekt betonwebsite Muurafdekkers.nl. Ontdek er wat mogelijk is voor je eigen buitenmuur. Kom je er niet uit en twijfel je over je bestelling, dan staat het team van Muurafdekkers.nl klaar om je te adviseren voor de beste keuze voor je buitenmuur. 
copyright 2022 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners