contact
Iets voor u?
Hypotheekadvies van Univé, de enige echte Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren partij voor hypotheekadvies? Dan ben je bij Univ&e
Stappenplan om waterleidingen te verleggen Wilt u de waterleidingen verleggen? Dan is het belangrijk om dit op een veilige en correcte manie
Slaapkamer tips De slaapkamer is een oase van rust, en dit kunt u extra benadrukken door het interieur met zorg t
Een huis kopen, is overbieden op vraagprijs realistisch? Overbieden op de vraagprijs was voorheen iets wat alleen volgens de legende bestond. Tegenwoordig

Kies een vloer die bij jouw stijl past

Een nieuwe vloer kiezen kan een lastige opgave zijn. Er is tegenwoordig zoveel verschillende mooie soorten vloeren. Maar niet elke vloer is geschikt voor elke ruimte in je huis en voor elke soort levensstijl. In dit artikel leggen we uit hoe jij de perfecte vloer voor jouw woning kunt kiezen. Voorbeelden van soorten vloeren zijn: een parket vloer, een betonnen vloer of bijvoorbeeld klik laminaat.

Populaire soorten vloeren 

Om de juiste vloer te kunnen kiezen, is het eerst erg belangrijk om te weten welke soort vloeren er allemaal beschikbaar zijn. Populaire vloeren om uit te kiezen zijn: 
  • Houten vloer
  • Een laminaat vloer
  • Een parketvloer
  • Pvc-vloer
  • Stenen tegel vloer
  • Een tapijt
  • Linoleumvloer
  • Een vinyl vloer
  • Betonvloer 

Welke soort vloer moet ik kiezen? 

Zoals je kunt zien, zijn er veel soorten vloeren om uit te kiezen. Van krakend hout tot stevige kunststof vloeren en van hardsteentegels tot heerlijk zachte tapijten. Maar wat is de juiste keuze voor uw ruimte en huis? Door onderstaande vier vragen te beantwoorden, weet je altijd welke soort vloer je moet kiezen. 

In welke ruimte van het huis komt de vloer te liggen? 

In elke ruimte in huis wordt anders geleefd. Daarom wordt niet overal dezelfde vloer geadviseerd. Laten we eerst eens kijken in welke ruimte de vloer komt te liggen. 
 
Slaapkamer
De beste vloer voor de slaapkamer is geluiddempend en heeft weinig onderhoud nodig. En natuurlijk is het fijn als de vloer een warme ondergrond is omdat je vaak op blote voeten loopt in je slaapkamer. PVC, vinyl of tapijt zijn goede keuzes. 
 
Badkamer
Een badkamer wordt vaak nat. Omdat hout niet goed tegen water en vochtigheid kan, is parket of een houten vloer geen goede keuze. Een stenen vloer is in de badkamer vaak de beste optie. 
 
Woonkamer
De woonkamer is een multifunctionele ruimte die veel gebruikt wordt. Chatten met bezoekers, spelende kinderen en heldere televisies. Daarom moet deze vloer veel kracht kunnen verdragen en gemakkelijk te onderhouden zijn. Laminaat, parket en PVC zijn goede vloersoorten voor woonkamers. 
 
Keuken
Tijdens het koken spat er soms vet of water op de vloer. Het is daarom belangrijk om een ​​vloer te kiezen die hier tegenaan kan en weer schoon is. Marmer, PVC of laminaat zijn goede keuzes. Tapijten passen niet en hout is ook niet ideaal. 

Gebruikt je vloerverwarming? 

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van vloerverwarming. Het is nu standaard in veel nieuwe woningen. 
 
Maar niet alle vloeren zijn geschikt voor het leggen van vloerverwarming. Het is belangrijk dat de warmte goed wordt overgedragen. Vloeren met een goede isolatie zijn daarom minder geschikt. Een laminaatvloer is ook niet aan te raden: door het verschil in warmte kan de vloer gaan werken (krimpen en uitzetten). 
 
De beste vloersoorten voor vloerverwarming zijn steen, PVC en vinyl of (onder de juiste omstandigheden) laminaat en tapijt. Besteed altijd speciale aandacht aan de individuele eigenschappen van het product, met name de hittebestendigheid. 

Wordt de vloer veel gebruikt? 

In drukbezochte ruimtes, zoals woonkamers, zijn onderhoudsvriendelijke vloeren met een stevige toplaag aan te bevelen. Vooral met spelende kinderen en huisdieren. Zo kan de vloer lang meegaan en blijft hij er netjes uitzien. 
 
Een laminaatvloer of pvc-vloer van goede kwaliteit zijn vaak goede opties voor dit soort ruimtes. Een mooie houten vloer kan ook, wel is het aan te raden om deze van tijd tot tijd opnieuw te laten schuren en te laten lakken.

Wat is je budget? 

Voor elke soort vloer heb je goedkope opties van dit type en duurdere opties van dit type. Hoe hoger de kosten betekent meestal hoe beter de kwaliteit van de vloer, al is dit niet altijd het geval. Doe goed onderzoek naar het type vloer en lees je goed in, bepaal ook op voorhand je budget en kies met dit budget de best mogelijke vloer die je kunt betalen.
copyright 2024 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners