contact
Iets voor u?
Een huis kopen, is overbieden op vraagprijs realistisch? Overbieden op de vraagprijs was voorheen iets wat alleen volgens de legende bestond. Tegenwoordig
Tips om vogels onder zonnepanelen te verjagen Steeds meer woningen worden inmiddels voorzien van duurzame zonnepanelen. De panelen dragen immer
Belangrijke overwegingen bij het samenstellen van een groepenkas Bij het samenstellen van een groepenkast zijn er verschillende belangrijke overwegingen waarmee j
De voor- en nadelen van visgraat PVC vloeren Visgraat PVC vloeren zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. Het is gemakkelijk te zien

Lage waterdruk tijdens het douchen is vanaf nu verleden tijd

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je staat onder de douche en ineens verandert de krachtige waterstraal in een miezerig straaltje. Een lage waterdruk kan het douchen tot een teleurstellende ervaring maken, maar gelukkig zijn er oplossingen die de drukverhoging in de waterleiding kunnen verbeteren. Ontdek op welke manieren de waterdruk verhoogd kan worden, zodat je weer kunt genieten van een ontspannen douche-ervaring.

Oorzaak lage waterdruk

De waterdruk in huishoudelijke waterleidingen kan variëren om verschillende redenen, zoals de afstand tot de hoofdkraan, de hoogte van het gebouw en de algehele infrastructuur van het watervoorzieningssysteem. Een van de meest effectieve oplossingen voor het verhogen van de waterdruk is het gebruik van een stille hydrofoorpomp.

Wat doet een hydrofoorpomp?

Een hydrofoorpomp is een waterpomp die tussen de waterleiding wordt geplaatst en het water met een hogere druk door de waterleidingen pompt. Deze pompen zijn meestal uitgerust met een druksensor die de pomp automatisch activeert wanneer de druk wegvalt. Ook wanneer de watervraag varieert zorgt deze pomp voor een constante druk. Denk hierbij aan het gelijktijdig gebruiken van meerdere kranen of apparaten.

Wat is een voordrukbeveiliging?

In Nederland hebben we te maken met een wetgeving die het verplicht stelt dat drukverhogers beschikken over een voordrukbeveiliging. Een voordrukbeveiliging is essentieel voor de veilige werking van een drukverhogingssysteem. Het zorgt ervoor dat de hydrofoorpomp niet meer water uit de hoofdwaterleiding kan onttrekken dan is toegestaan, waardoor het leidingsysteem niet overbelast raakt.

DAB Esybox (mini 3)

De DAB Esybox (mini 3) is een drukverhogingssysteem die ontworpen is om de waterdruk in een gebouw te verhogen. Het is een specifiek product van het merk DAB, een bekende waterpompenfabrikant. De DAB Esybox biedt een all-in-one oplossing. Het systeem bestaat o.a. uit een compacte en krachtige pomp, een frequentieregelaar, een expansievat en een besturingspaneel die ook deels vanaf een mobiele telefoon te bedienen is. Zo kun je bijvoorbeeld de ‘Power Shower’ activeren. Deze functie zorgt ervoor dat de waterdruk voor uw douchetijd verhoogt wordt, en keert daarna terug in de normale stand.

Dit type drukverhogingssysteem wordt vaak gebruikt in woningen, appartementen, kantoren en andere gebouwen waar een constante waterdruk belangrijk is voor een goede werking van sanitair, douches, toiletten en andere watergerelateerde apparatuur.

De DAB Esybox is een efficiënte en energiebesparende pomp. Het systeem past de snelheid van de pomp automatisch aan op basis van de waterbehoefte, waardoor het energieverbruik wordt vermindert. Bovendien maakt het gebruik van geluids- en trillingsdempende materialen om een stille werking te garanderen.

Het installeren van hydrofoorpomp creëert niet alleen een hardere waterstraal tijdens het douchen, maar zorgt in heel het huis of appartementencomplex voor de beste waterdruk. Investeer in een hydrofoorpomp en geniet weer van een krachtige waterstraal.

 

copyright 2023 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners