contact
Iets voor u?
Geef je interieur een make-over Het interieur is ontzettend belangrijk voor iedere woning, je ontvangt er natuurlijk bezoek, leef
Tweede hypotheek afsluiten: zo werkt dat Heb je geld nodig voor het verbouwen van uw woning? Of heb je ergens anders geld voor nodig? Een
Zonnepanelen op plat dak, is mijn dak geschikt voor zonnepanelen Wil je zonnepanelen op een plat dak laten plaatsen? Dan is het belangrijk om te weten of het dak
Granieten vloer schoonmaken Een van de mooiste steensoorten voor het interieur is graniet. Deze steensoort bestaat uit divers

Stappenplan om waterleidingen te verleggen

Wilt u de waterleidingen verleggen? Dan is het belangrijk om dit op een veilige en correcte manier te doen. Dit gaat het best met een gedegen plan. Waterleidingen verleggen is vaak een taak die de loodgieter beter kan uitvoeren. Dat neemt niet weg dat u het zelf ook kunt.

Sluit de leidingen af

Het begint allemaal met het afsluiten van de huidige leidingen. Dat betekent dat de hoofdkraan dicht moet. Sluit ook de andere kranen voor de zekerheid. Zo voorkomt u dat er nog water uit loopt. Als alles moet dan ook eerst leeg worden gemaakt voor u ze dichtdraait.

De oude leidingen eruit

Het is belangrijk om de oude leidingen eruit te halen. Dit kan wel betekenen dat ze uitgehakt moeten worden omdat ze in het beton zitten in muren of vloeren. De delen die overblijven moeten worden klaargemaakt om de nieuwe waterleiding erop aan te sluiten. Doe dit ook met de afvoer.

Sleuven maken

De nieuwe leidingen moeten natuurlijk ook netjes worden weggewerkt. Dat betekent dat sleuven frezen een belangrijke taak is. Daar kunnen dan de afvoer en de waterleiding in worden weggewerkt zodat het er uiteindelijk mooi uitziet.

Alles gereed maken

Nu de basis is gelegd is het zaak om alles gereed te maken. Zo moeten de nieuwe leidingen goed op maat worden gemaakt. Meet dit goed op door de maat van de sleuven te nemen. Dit kan helpen om de leidingen precies op maat te snijden. Let ook op met het maken van bochten in koper.

De leidingen aansluiten

Als de nieuwe leidingen op maat zijn gemaakt en passen in de sleuven kunnen ze worden aangesloten op het net. Het is belangrijk om na het aanhelen alle koppelingen te controleren. Daarna kan de hoofdkraan aan. Komt er geen water uit de koppelingen? Dan is alles waterdicht. Het enige wat nu nog rest is alles afronden. Maak de sleuven weer dicht. Zorg dat het weer netjes eruit komt te zien. 
Wilt u een gespecialiseerde vakman de waterleidingen aan laten leggen? Neem dan contact op met een loodgieter
 
copyright 2024 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners