contact
Iets voor u?
Hoe creĆ«er je een luxe sfeer in jouw tuin   De tuin is voor veel mensen een oase van rust om na een lange dag werken in te verpoze
Sketch Up (gratis) SketchUp is een bekend programma dat gebruikt wordt om 3D ontwerpen te maken op de computer. Het
Het aanschaffen van een traplift voor thuis Voor wanneer er besloten is heeft dat U een traplift wilt gaan kopen volgen hieronder enige handi
De beste tips voor woningverbetering voor alle niveaus van handi Slimme huiseigenaren zijn altijd op zoek naar manieren om hun huis te verbeteren. Soms kan het ve

Stappenplan om waterleidingen te verleggen

Wilt u de waterleidingen verleggen? Dan is het belangrijk om dit op een veilige en correcte manier te doen. Dit gaat het best met een gedegen plan. Waterleidingen verleggen is vaak een taak die de loodgieter beter kan uitvoeren. Dat neemt niet weg dat u het zelf ook kunt.

Sluit de leidingen af

Het begint allemaal met het afsluiten van de huidige leidingen. Dat betekent dat de hoofdkraan dicht moet. Sluit ook de andere kranen voor de zekerheid. Zo voorkomt u dat er nog water uit loopt. Als alles moet dan ook eerst leeg worden gemaakt voor u ze dichtdraait.

De oude leidingen eruit

Het is belangrijk om de oude leidingen eruit te halen. Dit kan wel betekenen dat ze uitgehakt moeten worden omdat ze in het beton zitten in muren of vloeren. De delen die overblijven moeten worden klaargemaakt om de nieuwe waterleiding erop aan te sluiten. Doe dit ook met de afvoer.

Sleuven maken

De nieuwe leidingen moeten natuurlijk ook netjes worden weggewerkt. Dat betekent dat sleuven frezen een belangrijke taak is. Daar kunnen dan de afvoer en de waterleiding in worden weggewerkt zodat het er uiteindelijk mooi uitziet.

Alles gereed maken

Nu de basis is gelegd is het zaak om alles gereed te maken. Zo moeten de nieuwe leidingen goed op maat worden gemaakt. Meet dit goed op door de maat van de sleuven te nemen. Dit kan helpen om de leidingen precies op maat te snijden. Let ook op met het maken van bochten in koper.

De leidingen aansluiten

Als de nieuwe leidingen op maat zijn gemaakt en passen in de sleuven kunnen ze worden aangesloten op het net. Het is belangrijk om na het aanhelen alle koppelingen te controleren. Daarna kan de hoofdkraan aan. Komt er geen water uit de koppelingen? Dan is alles waterdicht. Het enige wat nu nog rest is alles afronden. Maak de sleuven weer dicht. Zorg dat het weer netjes eruit komt te zien. 
Wilt u een gespecialiseerde vakman de waterleidingen aan laten leggen? Neem dan contact op met een loodgieter
 
copyright 2023 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners