contact
Iets voor u?
Goede lattenbodem belangrijk voor een goede nachtrust Een goede lattenbodem is belangrijker dan je misschien denkt. Een goed matras komt nooit optimaal
Badkamer tips De badkamer is een plek die dagelijks door alle gezinsleden wordt gebruikt. We douchen, nemen een
Woonkamer tips De woonkamer wordt gezien als het hart van een woonhuis. 's Avonds heerlijk met een glaasje w
Unieke, veelzijdige meubels van Brees New World: hoge kwaliteit, Wil je jouw huis een unieke en mooie uitstraling geven? Brees New World is het perfecte merk voor

Tips voor het isoleren van je woning

Veel mensen vergeten het, maar het isoleren van je woning is heel belangrijk. Een goede isolatie zorgt ervoor dat je energie kan besparen en het comfort in huis kan verbeteren. Door het isoleren van muren, dak, vloeren en ramen kun je warmteverlies verminderen en koude tocht voorkomen. Daarnaast zorgt een goede isolatie ook voor vermindering van geluidsoverlast van buitenaf. 
 
Bij veel woningen laat de isolatie jammer genoeg te wensen over. Dit is uiteraard niet gewenst, een goede isolatie is van groot belang. Naast het comfort dat een goede isolatie oplevert, zorgt het ook voor lagere energierekeningen. Dit is natuurlijk heel fijn, nu het leven tegenwoordig al duur genoeg is. In dit artikel zal ik tips geven over het isoleren van je woning.

Kozijnen

Nieuwe kozijnen kopen is een goed idee wanneer je huidige kozijnen verouderd zijn. Wanneer kozijnen verouderd zijn, kunnen ze door vocht gaan rotten. Hierdoor kunnen er gaten ontstaan, waardoor het in huis kan gaan tochten. Dit is natuurlijk erg oncomfortabel. Daarnaast zorgt het tochten er ook voor dat er veel warmte verloren gaat. Dit zorgt voor hoge energierekeningen. Om dit alles te voorkomen, is het slim om op tijd nieuwe kozijnen aan te schaffen. Tegenwoordig zijn hierin veel mogelijkheden, waarbij een kozijn bestellen op maat ook mogelijk is. 

Dak

Ook het dak is erg belangrijk wanneer het gaat om isolatie. Warme lucht stijgt op en ongeveer 30% van de warmte in het huis ontsnapt via het dak. Door je dak te isoleren kun je dus enorm veel energie besparen. Wanneer er gaten in het dak zitten, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten repareren. Het is natuurlijk zonde om te stoken voor de vogels!

Muren

Het is ook belangrijk om de muren goed te isoleren. Het isoleren van muren is een belangrijke stap bij het energiezuinig maken van je woning. Er zijn verschillende opties voor muurisolatie. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, binnenmuurisolatie en buitenmuurisolatie. Het is verstandig om een specialist te vragen om de beste isolatiemethode voor jouw situatie te bepalen.

Ramen

Enkel glas of verouderd dubbel glas laat veel warmte ontsnappen. Dit is natuurlijk zonde. Het is dan ook slim om je ramen te vervangen door hoogrendementsglas. Door een modern glastype te gebruiken, is je woning beter geïsoleerd en wordt warmteverlies verminderd. Het is daarnaast ook slim om tochtstrips aan te brengen om kieren rondom het raam te verminderen.
 
Kortom, er zijn verschillende manieren waarop je de isolatie van je woning kan verbeteren. Je kan nieuwe kozijnen kopen, het dak en de muren laten isoleren of je ramen vervangen door hoogrendementsglas.
 
copyright 2023 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners