contact
Iets voor u?
Zelf je bloemen drogen of droogbloemen bestellen bij de groothan Het wordt steeds populairder om droogbloemen in je huis als decoratie te gebruiken. Daar zijn vee
Zo maak je jouw verhuizing gemakkelijker Zo maak je jouw verhuizing gemakkelijker Verhuizen kan een stressvol en overweldigend proces
Grote ruimte inrichten Hoewel het inrichten van een kleine ruimte een redelijke uitdaging kan zijn, is het inrichten van
Artlantis (niet gratis) Waar SketchUp over het algemeen een zeer handig, functioneel en gebruiksvriendelijk programma is,

Verlichting tips

Het valt misschien niet altijd even hard op, maar verlichting heeft wel degelijk een erg grote invloed op de sfeerbepaling van een woning of woonruimte. Een ruimte die heel licht is ingericht straalt vaak meer vrolijkheid en positiviteit uit dan een erg donkere ruimte. Dit wil niet zeggen dat een donkere ruimte niet sfeervol kan zijn, integendeel. Een wat donkere ruimte die uit louter dimlicht bestaat kan juist erg knus en warm zijn. Mooie sfeerverlichting vindt u o.a. op de site Hardyverlichting.nl.

Zonlicht

De meest goedkope manier van verlichting is zonlicht. Zonlicht is gratis, al heeft u hier uiteraard wel ramen voor nodig. Zonlicht doet uw huis ruimer laten lijken en zorgt voor een erg positieve sfeer in huis. Wat is er mooier dan wanneer op een mooie zonnige dag de zonnestralen door de hele woonkamer of keuken op schijnen? En wanneer het u even te fel wordt, dan maakt u toch gewoon even een gordijn dicht?

Led verlichting

Led verlichting werkt perfect als sfeer- en werkverlichting. Het grote voordeel van een ledlamp is overigens dat ze erg energiezuinig zijn. Een ledlamp gaat wel 10 jaar mee en het verbruik ervan is 30 keer lager dan een gewone gloeilamp.

Accentverlichting

Maak een ruimte aantrekkelijker door gebruik te maken van accentverlichting. Wanneer u bijvoorbeeld over een schilderij beschikt waar u erg trots op bent, dan legt u hier door middel van accent verlichting de extra nadruk op. Zo valt uw pronkstuk nog meer op! Halogeen lampen zijn overigens een echte aanrader als het gaat om accentverlichting.

Indirecte verlichting

Een ander slimme truc om uw woning groter te laten lijken is indirecte verlichting. Een bekend voorbeeld hiervan is de lichtkoof. Dit is vaak een tl buis die verstopt zit achter een gordijnrails tegen de muur. Het licht dat de lichtkoof vervolgens afgeeft wordt over het hele gordijn verspreidt en doet daarmee een ruimte groter laten lijken. Een lichtkoof kan ook worden ingezet door er een achter het bankstel tegen de muur te plaatsen. Het licht verspreid zich op deze manier over de gehele muur.

Verlichting kopen

Verlichting is er in vele soorten en merken. U zult echter ook merken dat er nogal wat prijsverschil is in merken en materiaalgebruik bij een lamp. Daarom is het verlichting winkel vergelijk van Lampverlichtingonline.nl erg handig. Via dit portaal kunt u eenvoudig het lampen aanbod van tientallen verlichtingwinkels vergelijken en bestellen via de goedkoopste aanbieder. Ook ziet u direct of er een kortingscode actief is bij de winkel waar u wil bestellen. Zo betaald u altijd de laagste prijs voor de verlichting van uw keuze. Handig toch!

copyright 2024 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners