contact
Iets voor u?
Uw eigen energie produceren? Kies voor zonnepanelen! De energieprijzen stijgen alsmaar. Dit is een trend die niet meer terug te draaien is. Meer h
Hoe kies je de beste terrastegels voor je tuin? Heb je een tuin? Zo ja, breng je er graag tijd in door? Veel mensen houden van tuinieren, maar so
De voordelen van buitenverlichting De voordelen van buitenverlichting Voor veel mensen wordt verlichting van In-Lite voor buiten
Goede lattenbodem belangrijk voor een goede nachtrust Een goede lattenbodem is belangrijker dan je misschien denkt. Een goed matras komt nooit optimaal

Verlichting tips

Het valt misschien niet altijd even hard op, maar verlichting heeft wel degelijk een erg grote invloed op de sfeerbepaling van een woning of woonruimte. Een ruimte die heel licht is ingericht straalt vaak meer vrolijkheid en positiviteit uit dan een erg donkere ruimte. Dit wil niet zeggen dat een donkere ruimte niet sfeervol kan zijn, integendeel. Een wat donkere ruimte die uit louter dimlicht bestaat kan juist erg knus en warm zijn. Mooie sfeerverlichting vindt u o.a. op de site Hardyverlichting.nl.

Zonlicht

De meest goedkope manier van verlichting is zonlicht. Zonlicht is gratis, al heeft u hier uiteraard wel ramen voor nodig. Zonlicht doet uw huis ruimer laten lijken en zorgt voor een erg positieve sfeer in huis. Wat is er mooier dan wanneer op een mooie zonnige dag de zonnestralen door de hele woonkamer of keuken op schijnen? En wanneer het u even te fel wordt, dan maakt u toch gewoon even een gordijn dicht?

Led verlichting

Led verlichting werkt perfect als sfeer- en werkverlichting. Het grote voordeel van een ledlamp is overigens dat ze erg energiezuinig zijn. Een ledlamp gaat wel 10 jaar mee en het verbruik ervan is 30 keer lager dan een gewone gloeilamp.

Accentverlichting

Maak een ruimte aantrekkelijker door gebruik te maken van accentverlichting. Wanneer u bijvoorbeeld over een schilderij beschikt waar u erg trots op bent, dan legt u hier door middel van accent verlichting de extra nadruk op. Zo valt uw pronkstuk nog meer op! Halogeen lampen zijn overigens een echte aanrader als het gaat om accentverlichting.

Indirecte verlichting

Een ander slimme truc om uw woning groter te laten lijken is indirecte verlichting. Een bekend voorbeeld hiervan is de lichtkoof. Dit is vaak een tl buis die verstopt zit achter een gordijnrails tegen de muur. Het licht dat de lichtkoof vervolgens afgeeft wordt over het hele gordijn verspreidt en doet daarmee een ruimte groter laten lijken. Een lichtkoof kan ook worden ingezet door er een achter het bankstel tegen de muur te plaatsen. Het licht verspreid zich op deze manier over de gehele muur.

Verlichting kopen

Verlichting is er in vele soorten en merken. U zult echter ook merken dat er nogal wat prijsverschil is in merken en materiaalgebruik bij een lamp. Daarom is het verlichting winkel vergelijk van Lampverlichtingonline.nl erg handig. Via dit portaal kunt u eenvoudig het lampen aanbod van tientallen verlichtingwinkels vergelijken en bestellen via de goedkoopste aanbieder. Ook ziet u direct of er een kortingscode actief is bij de winkel waar u wil bestellen. Zo betaald u altijd de laagste prijs voor de verlichting van uw keuze. Handig toch!

copyright 2023 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners