contact
Iets voor u?
Unieke, veelzijdige meubels van Brees New World: hoge kwaliteit, Wil je jouw huis een unieke en mooie uitstraling geven? Brees New World is het perfecte merk voor
Tips om vogels onder zonnepanelen te verjagen Steeds meer woningen worden inmiddels voorzien van duurzame zonnepanelen. De panelen dragen immer
Waarvoor dienen muurafdekkers? Muurafdekkers zien we overal om ons heen, maar toch is het niet altijd duidelijk wat er mee bedoe
Verlichting tips Het valt misschien niet altijd even hard op, maar verlichting heeft wel degelijk een erg grote in

Wat zijn de kenmerken van driewandige golfplaten?

Er zijn veel verschillende soorten golfplaten verkrijgbaar in winkels en op het internet. Welke jij voor jouw project het beste kunt gebruiken kan dus erg verschillen. Gelukkig kun je altijd terecht bij professionals, zo heb je het beste advies voordat je aan de slag gaat. Het voordeel aan driewandige golfplaten is dat ze goed voor isolatie te gebruiken zijn en dat ze erg stevig zijn. Dit kan veel voordelen hebben bij het bouwen van bijvoorbeeld een schuurtje of tuinhuisje.

Isolerend en sterk

In tegenstelling tot golfplaten van polyester, zijn driewandige golfplaten niet lichtdoorlatend. Met deze verschillende kenmerken kan je dus goed spelen en kijken wat bij jou past. Wanneer je zelf een schuurtje in elkaar wilt zetten, heb je ruime keuze als het gaat om materialen. Vind je het nou belangrijk dat het niet te koud wordt in je schuurtje? Dan kunnen driewandige golfplaten zeker handig zijn. 
 
Door de stilstaande lucht in de platen houdt het de kou buiten in de winter, of juist binnen in de zomer. Golfplaten van polyester hebben dit niet en zijn dus niet zo geschikt voor deze rol. Die zullen in een overkapping juist weer beter tot hun recht komen!
 
Naast dat driewandige golfplaten goed isoleren, zijn ze door de dubbele lagen ook een stuk sterker dan andere golfplaten. Dit is vooral handig met het stormachtige weer in de herfst en hevige sneeuwval in de winter. 

De zon buiten houden

De meervoudige lagen zorgen er echter ook voor dat de golfplaat geen licht doorlaat. Dit is iets waar golfplaten van polyester wel in slagen. Voor een kas waar je groente en fruit in wilt groeien is het doorlaten van licht natuurlijk noodzakelijk. Maar een schuurtje wil je wellicht wel beschermen door juist niemand naar binnen te laten kijken. Per project heb je dus andere wensen en behoeften, gelukkig is overal een geschikte golfplaat voor te vinden!
copyright 2023 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners