contact
Iets voor u?
Stappenplan om waterleidingen te verleggen Wilt u de waterleidingen verleggen? Dan is het belangrijk om dit op een veilige en correcte manie
Tips voor het isoleren van je woning Veel mensen vergeten het, maar het isoleren van je woning is heel belangrijk. Een goede isolatie
Transformeer je badkamer met stijlvolle wastafels Ben je klaar om je badkamer van saai naar wow te flippen? Gooi die oude wasbak eruit en check de
Keuken tips De keuken is een belangrijk onderdeel van het huis. Hier wordt immers eten bereid en opgegeten, w

Zonnepanelen op plat dak, is mijn dak geschikt voor zonnepanelen

Wil je zonnepanelen op een plat dak laten plaatsen? Dan is het belangrijk om te weten of het dak hier wel goed geschikt voor is. Zonnepanelen installeren hoeft op zich geen lastige klus te zijn wanneer je dit aan specialisten overlaat. Het is alleen wel belangrijk dat alle zaken op orde zijn. Zo kan je er zeker van zijn dat je optimaal kan profiteren van de mogelijkheden die de panelen bieden. Het is ook goed om eens te bekijken wat ervoor nodig is om ze te plaatsen.

Is het dak groot genoeg

Als je zonnepanelen op een plat dak wil laten plaatsen, moet het dak in de eerste plaats groot genoeg zijn. Het is namelijk zo dat de rijen van de zonnepanelen wel voldoende uit elkaar moeten staan. Zo zorg je dat alle panelen voldoende zon kunnen opvangen. Het is belangrijk omdat er op die manier een goed rendement uit te halen is. Wanneer het dak te klein is, komen de panelen te dicht op elkaar te staan. Dit betekent dat ze niet volledig benut kunnen worden. Dat is natuurlijk zonde, want zo haal je niet alles eruit.

Op juiste wijze plaatsen

Het is ook belangrijk dat er mogelijkheden zijn om de zonnepanelen op een plat dak te laten plaatsen op de juiste wijze. Zo moeten ze bijvoorbeeld onder de juiste hellingshoek geplaatst worden. Daarom is het ook belangrijk dat dit allemaal eerst goed bekeken en uitgemeten wordt. Op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat investering ook het nodig oplevert. Het plaatsen van de panelen en toebehoren moet wel op professionele wijze worden aangepakt. Zo weet je zeker dat je er alles uithaalt wat erin zit. Daar draait het uiteindelijk ook om.

Is het dak sterk genoeg?

Zonnepanelen op een plat dak laten plaatsen betekent ook dat er meer gewicht op het dak zal drukken. Daar moet het dak natuurlijk wel ook voldoende sterk voor zijn. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je dak dit ook aankan. Laat dat dus ook altijd eerst uitzoeken wanneer je er zelf niet zeker van bent. Op die manier voorkom je allerlei vervelende problemen. Wanneer het dak sterk genoeg blijkt, dan is het gemakkelijk mogelijk om de panelen erop te laten leggen door een professional. Je profiteert er dan direct van.

Ruimte voor veiligheidsmarge

Er moet op een plat dak altijd een veiligheidsmarge worden ingebouwd als het om het leggen van zonnepanelen gaat. Dat betekent dus ook dat er voldoende afstand tot de dakrand moet zijn. De zonnepanelen op een plat dak leggen kan je dus het best overlaten aan een specialist. Die weet precies waarop gelet moet worden in deze gevallen. Zo kan je er zeker van zijn dat ze op een goede en veilige manier komen te liggen en dat je er optimaal van kunt profiteren. Dit geeft veel rust. Ook zal je het maximale uit de zonnepanelen halen.
 
copyright 2024 woningplan.nl - Partners - Overig - Meer partners